CATEGORII Analize de piaţă Bio şi organic Burse şi preţuri Comerţ alimentar Culturi profitabile Energie şi biocombustibili Fermieri de succes Furaje, seminţe, îngrăşăminte Legende smithfield foodservice din agribusiness Locuri de muncă Piaţa terenurilor Prognoze meteo Reţete de marketing Strategii de afaceri Subvenţii smithfield foodservice şi reglementări Surse de finanţare Utilaje şi tehnologii Viaţa la ţară PRODUSE afine alcool alune apă aronia bere biomasa bovine brânză broccoli bumbac canepa smithfield foodservice capre carne cartofi castraveti caviar cereale ciocolata citrice ciuperci condimente dovleci floarea soarelui flori fructe grâu hamei icre lactate lapte lavanda legume mandarine melci mere miere morcovi mustar smithfield foodservice nuci orez orz ouă ovăz pădure pâine pasari pepeni peşte pomicultura porci portocale porumb prepelițe smithfield foodservice rapiţă salvie secara sfecla smithfield foodservice soia struguri tomate tutun ulei usturoi vin zahar ARTICOLE TOP50 Exclusivităţi Galerie foto Video Analize Reportaje Anchete Interviuri Dezbateri Opinii EXTERNE Moldova Bulgaria Serbia Ucraina Ungaria smithfield foodservice Franţa Germania Italia Marea Britanie Olanda Polonia Rusia Spania Turcia Brazilia China India Indonezia Japonia SUA Australia EUROPA AFRICA AMERICA ASIA AUTORI agrointel.ro Daniel Befu Lucian Davidescu Mircea Marin Oana Timar Romulus Cristea Vlad Macovei ARHIVĂ martie 2014 februarie 2014 ianuarie 2014 decembrie 2013 noiembrie 2013 octombrie 2013 septembrie 2013 august 2013 iulie 2013 iunie 2013 mai 2013 aprilie 2013 martie 2013 februarie 2013 ianuarie 2013 decembrie 2012 noiembrie 2012 octombrie 2012 septembrie 2012 august 2012 iulie 2012
Profesorul Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu – smithfield foodservice Șişeşti (ASAS) îi sfătuieşte pe fermieri să se orienteze spre culturi mai rezistente la secetă, un fenomen care se va repeta cel puţin o dată la 3-4 ani. Nu doar că agricultorii vor fi nevoiţi să semene mai devreme, ci şi să coreleze densitatea plantelor cu regimul mai secetos sau să irige, dacă vor să facă faţă secetei, a declarat într-un interviu pentru agrointel preşedintele ASAS.
GS: Clima de la noi nu permite obţinerea smithfield foodservice unor producţii de grâu ca în ţările occidentale. Nici chiar cea mai bună sămânţă nu ajută, din cauza climei. La formarea bobului smithfield foodservice de grâu, de exemplu, smithfield foodservice în a adoua jumătate a lunii iunie sunt temperaturi foarte ridicate, iar bobul de grâu este forţat ca într-o perioadă scurtă să maturizeze. În Europa smithfield foodservice Occidentală, în Germania, Anglia sau Franţa, climatul nu este aşa de arid ca la noi şi bobul se formează pe o perioadă mai lungă de timp, având loc o acumulare a substanţelor în bob pe o perioadă mai îndelungată. Ei nu au arşita de la noi, unde sunt temperaruri de 35 grade Celsius, până la 38 de grade Celsius, umezeala aerului este de asemenea foarte scăzută la noi, iar boabele sunt mai mici. Soiurile noastre pot să producă şi 10 tone de grîu la hectar dacă le ducem acolo. În parcele experimentale, am avut şi noi producţii de 10 tone de grâu la hectar.
Peste 10 tone uşor. Din păcate, circa 40% din micii fermieri nu folosesc sămânţă de calitate, ci porumb din pătul . Oricum, în ultima smithfield foodservice vreme, a crescut smithfield foodservice interesul pentru soiurile româneşti atât de porumb, grâu, cât şi de legume. Cel mai bine stăm la grâu, pentru smithfield foodservice că trei pătrimi din suprafeţe sunt cultivate cu soiuri româneşti. Seminţele aduse din afară trebuie testate la condiţiile de climă pentru România, pentru a nu avea surprize .
Fenomenul care se resimte este seceta, smithfield foodservice mai precis seceta accentuată. La 2-3 ani sau 3-4 ani avem un an secetos şi temperaturi ridicate care persistă mai multe zile. Dacă înainte aveam 2-3 zile cu temperaturi foarte ridicate, acum avem şi câteva săptămâni. Anul trecut, de exemplu, n-a plouat două luni. Condiţiile climatice de la noi pot fi comparate cu cele din Italia, Spania, sudul Frantei, în general cu ţările din sudul Europei.
Agricultorii trebuie să caute soiuri mai rezistente, tolerante la secetă smithfield foodservice sau să înlocuiască smithfield foodservice unele culturi cu altele mai rezistente la secetă. De exemplu, porumbul smithfield foodservice poate fi înlocuit cu sorg. O altă plante smithfield foodservice rezistentă la secetă este meiul, folosit in hrana păsărilor. Trebuie să ne uităm şi la tehnologiile de cultură, va trebui să semănăm mai devreme, să corelăm densitatea plantelor cu regimul mai secetos şi să extindem suprafeţele irigate. smithfield foodservice
10 tone la hectar ? hmm Da da … ca târgurile de maşini agricole second-hand care încep să aibă căutare la români … Si chiar vreti sa credem noi astea tinerii ca dupa ce ia PCRul si probeaza ei masinile smithfield foodservice noi cre nu stiu sa le foloseasca ca nu stiu EN (ADICA ENGLEZA) luam frimiturile de la voi ?:) chhhh … pFFF ! Stimati activisti de partide, CAP-uri, alte subunitati si ex-unitati teritoriale TERMENUL VOSTRU DE GARANTIE A EXPIRAT, Romania daca e in halul in care e azi, e pentru ca incapatanarea si imbecilitata voasta care a atins conte alarmante nu se lasa invinsa nici prin visele voastre socialiste esuate ! … RĂSPUNDE
Avantaj pentru importatori! smithfield foodservice Preţul grâului va fi mai mic în Europa de
No comments:
Post a Comment